Kom binnen bij bedrijven | Groene Hart Werkt

Bij DUS staat de deur altijd open

“Wij vinden het mooi om met mensen uit de regio Krimpenerwaard te werken,” zegt Jasper Hoek van DUS bv.

DUS is een uitzendbureau voor de bouw, infra, techniek en groenvoorziening. Op meerdere niveaus, tot aan mbo-niveau.

Waarom hebben jullie meegedaan aan de ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne?

“Het is belangrijk dat bedrijven in de regio samenwerken en bij elkaar regionale kracht halen. We zoeken naar verbinding in de regio. Op deze manier dragen we bij aan de regionale werkgelegenheid. Dat is een steeds grotere uitdaging. De schaarste neemt namelijk behoorlijk toe.” Jasper zegt dat iedereen welkom is bij DUS: “Er moet geen drempel zijn om bij ons langs te komen. Ook als iemand lange tijd thuis zit en denkt ‘dit gaat hem toch niet worden’ of ‘ik ben te oud’. Als iemand binnenkomt dan gaan we er gelijk mee in gesprek. Je krijgt een bak koffie, we nemen je serieus, kijken naar je wensen en hoe we die kunnen laten aansluiten op onze wensen en op die van de klant. Een aantal mensen kwam vorig jaar bij ons terecht door de ‘Kom binnen’ campagne en hebben werk gevonden. Ook twee mensen van boven de 60. Zo’n campagne kan ook de drempel verlagen en iemand stimuleren om uit die stoel te komen. Het werkt.”


Jasper Hoek (Foto: Bob Janssen)

Jasper vertelt dat ze bij DUS ‘groen denken’. “We hebben liever dat iemand uit Schoonhoven in Bergambacht werkt dan iemand uit bijvoorbeeld Rotterdam. Je bespaart daarmee kilometers. Ook op dat vlak zijn we graag lokale partner.”

Wat doen jullie aan de bereikbaarheid voor jongeren in de regio?

“Jonge mensen die via ons werken hebben vaak niet de financiële middelen om een auto te kopen.” Jasper zegt dat hij altijd naar een oplossing zoekt als bereikbaarheid een probleem is. “We kunnen iemand bijvoorbeeld op laten halen bij een benzinepomp of een bushalte. Het is daarnaast handig als iemand een rijbewijs heeft. Als iemand geen auto heeft dan regelen wij er een. We hebben namelijk zo’n 40 bedrijfsauto’s. Als iemand niet aan werk kan komen omdat hij geen auto heeft, is het mooi als wij hem daarmee kunnen helpen zodat hij wel kan werken. Zeker 30% van de mensen die via ons werkt kon om deze reden toch aan de slag.”

 

Deelnemende bedrijven

Groenaannemingsbedrijf Punt B.V. & J. van Dorp en Zn

Altec industrial identification BV

Avonturenboerderij Molenwaard

Arie Hogendoorn Grondverzet BV

Bekijk alle deelnemende bedrijven

Volg Kom binnen bij bedrijven op: