Kom binnen bij bedrijven | Groene Hart Werkt

Van Der Loo Yacht Interiors (Waddinxveen)

Van Der Loo Yacht Interiors

Wat hebben wij u te bieden?

Op 12 en 14 maart zullen vanaf 10:00 de belangstellenden na ontvangst door onze medewerkers gegroepeerd rondgeleid worden langs onze afdelingen tekenkamer, bedrijfsbureau, machinale, meubelmakerij, spuiterij en expeditie alwaar de in productie zijnde betimmeringen en meubelen in verschillende stadia te zien zijn.

Omschrijving bedrijf

Van Der Loo Yacht Interiors is inmiddels al vele jaren actief als producent van interieurs voor de luxe zeegaande jachten welke ons moederbedrijf Royal van lent Shipyard op de Kaag bouwt. Deze 'custom' interieurs maken wij in allerhande uitvoeringen, materialen, afwerkingen en houtsoorten exact naar de wensen van de klant.
Zoals de naam al zegt is Van der Loo gespecialiseerd in het maken van interieurs in diverse uitvoeringen, houtsoorten en materialen bestemd voor de custom luxe zeegaande superjachten welke ons moederbedrijf Royal van Lent Shipyard op de Kaag bouwt onder de naam Feadship evenals hun partner koninklijke de Vries Scheepsbouw.

Van der Loo is in 1844 als meubelfabriek opgericht in de Dorpsstraat in het oude centrum van Waddinxveen.

Naast het maken van meubelen wat halverwege de 20e eeuw de “core business was aan de Dorpstraat van Waddinxveen heeft Van der Loo in 1953 voor het eerst een interieur gemaakt voor een van Lent jacht, de 22 meter lange Ventura.

Na deze succesvolle samenwerking is van der Loo in de loop der jaren meegegroeid met de vraag in de markt naar grotere jachten met complexere interieurs in diverse materialen en houtsoorten zoals het in 2015 door Royal Van Lent opgeleverde 102 mtr lange jacht Symphony, het langste jacht ooit in Nederland gebouwd, deze groei heeft geresulteerd in een verhuizing naar de Coenecoop 208 in 1997 en een uitbreiding met het pand Coenecoop 210 in 2015.

Anno 2019 is Van Der Loo een modern ingericht bedrijf met 88 medewerkers waarbij kwaliteit, personeels werving, planning, calculatie, efficiëntie, proces en het opleiden van jonge talenten hoog in het vaandel staan. Investeren doen we in vakmensen in samenspraak met diverse opleiding organisaties zoals het HMC te Rotterdam en Amsterdam waar we nauw contact mee onderhouden middels excursies, open dagen en stages, verder investeren we in moderne technieken zoals de recent aangeschafte geaffecteerde 5-assige CNC gestuurde freesmachines en het 3D tekenprogramma NX.

Van Der Loo Yacht Interiors

Van Der Loo Yacht Interiors
Coenecoop 210
2741 PK Waddinxveen
https://www.feadship.nl/family/royal-van-lent-shipyard/van-der-loo-yacht-interiors

Bezoekers kunnen zich niet meer aanmelden.


Delen:

Alle deelnemende bedrijven

Volg Kom binnen bij bedrijven op: