Kom binnen bij bedrijven | Groene Hart Werkt

Buitengewoon onderwijs (Bleskensgraaf)

Wat hebben wij u te bieden?

Een inkijk in de werkwijze van het ‘Buitengewoon Onderwijs’ traject
De scholen zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting Zorgboeren Zuid-Holland om ‘Buitengewoon Onderwijs’ aan te kunnen bieden op een nevenlocatie; in dit geval op zorgboerderij Care for You te Bleskensgraaf. Leerlingen volgen het onderwijs gegeven door leerkrachten van de school zoals ze gewend zijn, met ondersteunende begeleiding van een zorgprofessional.
Het traject ‘Buitengewoon Onderwijs’ is in januari 2019 van start gegaan als pilot en heeft als doel om uitval van leerlingen in het onderwijs te voorkomen en leerlingen die reeds zijn uitgevallen weer terug te laten keren naar het onderwijs.

Gedurende het huidige schooljaar is er geen mogelijkheid voor een werkplek binnen dit project. Mocht u belangstelling hebben om hieraan bij te dragen, dan kunnen we samen kijken naar mogelijkheden voor de toekomst, in het nieuwe schooljaar.

Omschrijving bedrijf

SBO De Akker
De Akker is een school voor Speciaal basisonderwijs (SBO). Wij bieden onderwijs aan kinderen waarbij het leren en ontwikkelen niet vanzelf gaat. Kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag (cluster 4) bieden wij onderwijs in de reguliere groepen. Wij bieden ruimte voor kinderen die een onderwijs-zorgarrangement nodig hebben. Hierbij werken wij samen met verschillende partijen. Vanuit onze kernwaarden zorgen we ervoor dat we samen groeien en bloeien.
ZML De Rank
ZML De Rank is een Christelijk reformatorische school voor Speciaal Onderwijs (SO). Wij bieden op de kleinschalige locatie in Sliedrecht onderwijs aan leerlingen van 4 tot 12 jaar, met een ontwikkelingsachterstand. Onze leerlingen zijn zeer moeilijk lerend (ZML), ook meervoudig beperkte leerlingen zijn van harte welkom. We leren door samen doen en ervaren, in een veilige en vertrouwde omgeving. We zien het als uitdaging om elke leerling op zijn eigen niveau, zijn gekregen talenten te laten ontwikkelen. Met liefde, geduld en creativiteit mag De Rank hieraan bijdragen.

Opmerkingen

Heeft u weinig tijd en specifieke vragen? Maak dan een afspraak zodat we de tijd voor u kunnen nemen. Stuur een bericht naar; j.vogel@derankzml.nl.

Buitengewoon onderwijs
Heulenslag 76
2971 VH Bleskensgraaf
http://www.sbodeakker.nl en www.derankzml.nl

Bezoekers kunnen zich niet meer aanmelden.


Delen:

Alle deelnemende bedrijven

Volg Kom binnen bij bedrijven op: